25 jaar
Vliegverwachtingen
Direct naar: Alle tarieven

 Liercursus in Nederland

Paragliding Holland vliegt elk weekend mits het weer het toelaat aan de lier. Wij vliegen het hele jaar door, dus ook in de winter! En vanaf het voorjaar vliegen we ook regelmatig doordeweeks. Onze planning ziet er grofweg als volgt uit:

  • Van 1 april t/m 31 oktober vliegen we beide weekenddagen en doorgaans nog 1 doordeweekse dag in Houten. De doordeweekse dag staat niet vast, meestal proberen we de woensdag, donderdag of vrijdag te gaan, de keuze hangt volledig af van het weer.
  • Van 1 november t/m 31 maart vliegen we uitsluitend in het weekend en beide dagen op een nog nader te bekend maken locatie.

We plaatsen altijd op maandagavond bij vliegverwachtingen een planning voor de aankomende week, zowel voor de weekenddagen als de doordeweekse dagen. Vergeet niet om op de dag zelf ALTIJD na 08.30 uur nog een keer bij vliegverwachtingen te kijken of het vliegen wel door kan gaan en op welke locatie er gevlogen wordt: er kunnen altijd last minute wijzigingen zijn!

Liercursussen
Om het liervliegen te leren, moet je beginnen met een basis liercursus. Na de basis liercursus zet je de opleiding tot zelfstandig piloot voort met een uitbreidingspakket van 10 of 20 liervluchten. In minimaal 40 vluchten worden alle verplichte oefeningen met je doorlopen en leiden we je op tot zelfstandig lierpiloot. Het doel van de opleiding is het halen van brevet 2 Lier. Natuurlijk kun je ook langskomen en gewoon losse vluchten afrekenen. Zie hiernaast voor onze liertarieven.

Voor piloten met bergervaring die willen beginnen met lieren rekenen we een eenmalig 'omscholingstarief' van € 25. We leggen je dan de fijne kneepjes van het lieren uit en zullen je daar tijdens het oplieren ook bij begeleiden.

Kijk hier voor een uitgebreide beschrijving van een lierdag.

Deelname bergcursussen
Het is niet noodzakelijk om eerst een basis liercursus te doen voordat je mee kan naar een bergcursus. Paragliding Holland geeft ook beginnerscursussen in de bergen: de ideale combinatie tussen een perfecte start van je paragliding avontuur en een super leuke vakantie! Voor meer informatie kijk bij basis bergcursus.

Organisatorische mededelingen

  • Als je op het lierterrein komt, gaan we ervan uit dat je bekend bent met de regels op het lierterrein. Je kunt deze vinden op de locatiepagina van Houten.
  • Iedereen dient voor vertrek € 7 af te rekenen voor de boer!

Tarief liervlucht

Totale kosten liervlucht:
incl. begeleiding & materiaalhuur
€ 17,-
Dit is opgebouwd uit: 
Liertrek: € 8,-
Begeleiding (bij geen L2/L3): € 3,-
Huur paraglider: € 3,50
Huur harnas, incl. noodchute: € 2,50

Tarief vluchtenpakket

10 vluchtenpakket Lier:
incl. begeleiding & materiaalhuur
€ 160,-
20 vluchtenpakket Lier:
incl. begeleiding & materiaalhuur
€ 320,-
Korting: eigen harnas 15%, eigen scherm 20%,
beide 35%

Overige tarieven

Omscholingstarief:
van berg naar lier
€ 25,-
Boergeld:
dagtarief
€ 7,-
 Lierterreinen Paragliding Holland

Lierterrein Houten

Ons lierterrein in Houten ligt centraal in het land en midden in de prachtige boeren landerijen van het eiland van Schalkwijk. Het uitzicht vanuit de lucht over de polders en de lek is prachtig mooi! De lierbaan is ca. 1 km lang dus je komt lekker hoog met de lier. Door de kleigrond is het hier in het voorjaar en de zomer regelmatig thermisch en worden er vaak lange vluchten gemaakt.

Lees meer over Houten