wie zijn we   |    contact & openingstijden    |   
links en partners   |
25 jaar
Vliegverwachtingen

Pilot Boosterweek

Wil je als piloot eens een grote stap vooruit zetten of kun je wel een skill booster gebruiken? Dan is een zogenaamde Pilot Boosterweek de perfecte vliegweek voor je! Een Booster cursus bestaat niet alleen uit een cursusweek in de bergen, maar omvat ook 2 dagdelen in Nederland waar we in ieder geval gaan werken aan je start en landing maar ook andere zaken die aandacht nodig hebben. Dat doen we aan de hand van een persoonlijke intake. Op deze manier kunnen we de tijd die je in de bergen bent veel efficiƫnter gebruiken. De cursus wordt gegeven door Jeroen Buis, instructeur bij PaHo.

We beginnen in Nederland....
Zoals gezegd beginnen we met een persoonlijke intake om te kijken waar jij als piloot staat en welke skills wel een booster kunnen gebruiken. Over het algemeen zien we dat piloten die al enige tijd niet meer gevlogen hebben, of maar 1 week per jaar vliegen, vooral ervaring en vertrouwen missen bij de start en landing. Deze twee zaken gaan we voorafgaand aan de bergweek uitgebreid trainen in Nederland. Je start skills gaan we verbeteren op het strand tijdens een intensieve techniekverbeterings sessie. Hier kun je in korte tijd veel starts oefenen en nieuwe vaardigheden qua achterwaarts starten aanleren. Je landingen gaan we oefenen in de VR-simulator van Flightcoach: hier kun je in korte tijd zeer natuurgetrouw veel landingen oefenen. Ideaal dus om meer vertrouwen te krijgen bij het landen en dit verder te perfectioneren met verschillende omstandigheden.

En dan naar de bergen!
Vervolgens gaan we in het voorjaar (zie ons programma) naar een mooie vliegplek in de bergen waar we zowel eenvoudige vluchten kunnen maken, maar ook goed kunnen thermiek- en overlandvliegen (mits je B2 hebt natuurlijk). De locatie is flexibel en wordt ca. 1 week voor de cursusdatum bepaald aan de hand van de weersvoorspellingen. Mogelijke locaties: Feltre, Bassano, Ivrea, Gemona, Annecy, Chabre. Tijdens de cursus is er ook aandacht voor gevorderden theorie zoals B3 oefeningen, cravats, thermieken en overlandvliegen. Een unieke vliegweek dus om jouw skills een goede booster te geven!

Voor wie?
Deze week is voor piloten die tegen hun brevet aan zitten of wel al hun brevet hebben, maar vinden dat ze te weinig vliegen of te weinig voortgang boeken. Of misschien heb je al een tijdje niet gevlogen en twijfel je hoe je weer kan beginnen. Je moet wel over een eigen vlieguitrusting beschikken om met deze cursus mee te kunnen doen. Voor de techniekdag in Nederland stelt PaHo wel speciale kleinere vleugels ter beschikking mocht dat qua wind beter uitkomen. De groepsgrootte bedraagt maximaal 10 piloten.

Inschrijven

Inschrijven voor onze Pilot Booster week gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze Pilot Booster week en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

Pilot Booster week:
Vliegweek in de bergen
incl. techniekdag in Nederland
Incl. 45 mins VR-Simulator
€ 725
Piloten die hun uitrusting bij PaHo hebben gekocht, hebben recht op klantkorting. Zie daarvoor ons tarievenoverzicht.

Bijkomende kosten

  • Verblijfskosten
  • Startgeld per week
  • Pendelbus naar de start

Accommodatie

Ca. een week voor vertrek wordt aan de hand van de weersvoorspellingen de locatie bepaald en zullen we ook bekendmaken waar we gaan verblijven met de groep. Aangezien de reis in het voorjaar is, zullen we weinig last hebben van volle accommodaties.


Hoe kom ik er?

De locaties die we kiezen zijn allemaal prima in een dag met de auto bereikbaar. We proberen locaties te nemen waar een shuttle bus rijdt zodat we het vervoer naar de startplek al geregeld hebben. De kosten daarvan dien je zelf nog ter plekke te betalen.


Download Reisnotities

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd, en telefoonnummers van campings en hotelletjes. Mochten we naar een locatie gaan die niet op onze locatiepagina staat dan ontvang je uiteraard alle relevante informatie per e-mail.