25 jaar
Vliegverwachtingen

Obertilliach - Oostenrijk

Paragliding Holland heeft een prachtige vliegstek gevonden in 't Lesachtal, een zeer geliefde vakantieplek in Tirol, Oostenrijk. Obertilliach ligt in een afgeschermd zij-vallei van het Pustertal, vlakbij Sillian. Het uitzicht vanaf de berg richting de Dolomieten is geweldig, het vliegen is er fantastisch! Zowel voor beginners als gevorderden is dit een ideaal vlieggebied. De start en landing zijn ruim en makkelijk bereikbaar. We gaan met een stoeltjeslift omhoog en binnen 10 minuten sta je weer boven vanwaar je een paar minuten moet lopen naar beneden om bij de start te komen. Je kunt voor de kabelbaan een voordelige weekkaart kopen voor paragliders.

Gevorderden kunnen hun hart ophalen: Obertilliach is een leuke thermiekstek en biedt goede overlandmogelijkheden. Voor beginnende overlandpiloten is de overlandvlucht van Obertillach terug naar Sillian een geweldige ervaring die je niet mag missen! Beter is het nog om niet te landen en boven de Thurntaler weer helemaal omhoog te klimmen en ver Italië in te vliegen! Het Pustertal staat bekend als een van de overland snelwegen van de Alpen.....veel beter gaat het niet worden! Onderweg in de dalen zijn altijd ruime landingsmogelijkheden aanwezig.

Ook voor je familie is dit een erg leuk vakantiegebied! De Oostenrijkse bergen zijn hier op zijn mooist en bieden prachtige wandelmogelijkheden. De kabelbaan van de Thurntaler of de stoeltjeslift van de Golzentipp brengt je binnen enkele minuten naar prachtige alpenweides waar je mooie uitzichten hebt over de bergen. We zitten vlak naast Italië en een bezoekje aan de wereldberoemde Italiaanse dolomieten ligt binnen handbereik.

Inschrijven

Inschrijven voor onze Obertilliach cursussen gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze Obertilliach cursus en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

6 daagse (beginners) bergcursus:
incl. begeleiding & materiaalhuur
€ 575,-
6 daagse begeleiding bergcursus :
excl. materiaalhuur
€ 290,-
Piloten met eigen spullen kunnen alleen begeleiding boeken en een deel van hun uitrusting huren, zie daarvoor onze huurtarieven.
Piloten met brevet B2 of B3 en piloten die hun uitrusting bij PaHo hebben gekocht, hebben recht op korting. Zie daarvoor ons tarievenoverzicht.

Bijkomende kosten

  • Verblijfskosten (zie reisnotities)
  • Startgeld per week: € 20,-
  • Kabelbaan naar de start


Accommodatie

Het instructieteam van Paragliding Holland verblijft op de Camping / Gasthof Luggau. De camping ligt in het Lesachtal en biedt naast de camping ook mooie kamers voor een gunstige prijs. Ook voor kinderen is dit een leuke plek om te blijven! Geef bij het boeken aan dat je via Paragliding Holland komt, dan word je op de juiste plek ingedeeld!


Hoe kom ik er?

Als je vroeg vertrekt kun je prima met de auto binnen een dag naar Obertilliach rijden. Je kunt natuurlijk ook met het vliegtuig naar Innsbruck vliegen en dan met de trein of met een huurauto naar Obertilliach rijden.


 Download Reisnotities

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd, en telefoonnummers van campings en hotelletjes.