wie zijn we   |    contact & openingstijden    |   
links en partners   |
25 jaar
Vliegverwachtingen

Vogezen - Frankrijk

Vanwege de redelijke afstand (600 km vanaf Zuid-Holland), lenen de Vogezen zich erg goed voor een lang weekend vliegen. Zonder files sta je in 6 uur ineens in een prachtig vlieggebied. De glooiende, vriendelijke hellingen en de grote landingsterreinen zijn zeer geschikt voor onze beginnerscursussen. De (half)gevorderde piloot kan ook zijn hart ophalen in de Vogezen, want het is er altijd lekker thermisch! Je kunt prachtige duur- en overlandvluchten maken in de Vogezen!

We hebben een ruime keuze aan vliegstekken, zoals Siebach (250 m), Gustiberg (590 m), Ranspach (418m), Le Drumond (700 m) en le Treh (740 m). Alle start- en landingsplaatsen zijn ruim en obstakelvrij, prima geschikt voor onze cursussen dus.

Let op: onze Vogezen cursussen zijn altijd heel populair, het is dus aanbevolen om vroeg te boeken.

Voor wie?
Onze cursussen in de Vogezen zijn zowel geschikt voor absolute beginners als voor gevorderde piloten. De beginners krijgen een aparte instructeur die hen de basisbeginselen van het vliegen gaat bijbrengen, terwijl de (half)gevorderden met minimaal 2 andere instructeurs direct gaan vliegen en oefeningen doen.

Gaat de cursus door?
Paragliding Holland neemt altijd uiterlijk de woensdag voor aanvang van de cursus de beslissing of de cursus doorgaat i.v.m. het weer. Mocht het weer er te slecht uitzien, dan nemen wij contact op met de deelnemers om de cursus te annuleren of te verzetten. Indien je dus niets hoort, gaat de cursus gewoon door!

Inschrijven

Inschrijven voor onze Vogezen cursussen gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze Vogezen cursussen en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

4 daagse (beginners) bergcursus:
incl. begeleiding & materiaalhuur
€ 360,-
4 daagse begeleiding bergcursus :
excl. materiaalhuur
€ 200,-
Piloten met eigen spullen kunnen alleen begeleiding boeken en een deel van hun uitrusting huren, zie daarvoor onze huurtarieven.
Piloten met brevet B2 of B3 en piloten die hun uitrusting bij PaHo hebben gekocht, hebben recht op korting. Zie daarvoor ons tarievenoverzicht.

Bijkomende kosten

  • Verblijfskosten (zie reisnotities)
  • Startgeld per week: € 10,-
  • Busritjes: €6 - €8,- per vlucht


Accommodatie

Het instructieteam verblijft op de camping municipale 'Benelux Bale' in Urbes, vlak naast het landingsterrein van de Gustiberg. De camping is het hart van de cursus en verandert 's avonds altijd in een gezellig sociaal gebeuren. Voor wie niet wil kamperen zijn er op de camping stacaravans te huur of anders zijn er hotels / appartementen in de buurt van de camping. Iedereen moet zelf zijn eigen accommodatie regelen! Alle benodigde informatie vind je in de reisnotities die je hiernaast kunt downloaden.


Hoe kom ik er?

Met de auto is het slechts 6 à 7 uur rijden naar de Vogezen. Veel van onze cursisten vertrekken donderdagmiddag na hun werk en rijden maandagavond na de cursus weer terug. Een routebeschrijving vind je in de reisnotities. Als je wilt carpoolen of carpoolers wilt meenemen, kun je dat regelen via ons forum.


 Download Reisnotities

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd, en telefoonnummers van campings en hotelletjes.