wie zijn we   |    contact & openingstijden    |   
links en partners   |
25 jaar
Vliegverwachtingen

Zuidelijke Dolomiten - Italië

Let op: de locatie van deze extra XC cursus is flexibel! We kijken een aantal dagen voor vertrek naar de weersvoorspellingen en beslissen dan welke locatie het definitief wordt. Dit kan de Zuidelijke Dolomieten in Italië zijn, maar we kunnen bijvoorbeeld ook naar Sud Tirol gaan als het weer er daar beter uitziet. Boek dus vooralsnog geen accommodatie of vliegticket zodat we zo flexibel mogelijk blijven. We huren in Nederland een busje zodat het vervoer geregeld is. De kosten van de bus worden verdeeld over de deelnemers.

Tijdens deze overland 'light' gaan we overlandvliegen op verschillende vliegstekken. Vanuit onze, nog te kiezen, standplaats proberen we elke dag een andere startplaats te bezoeken. Omdat de cursus begin oktober plaatsvindt zullen de te vliegen afstanden niet groot zijn, maar de uitdagingen en leerervaringen wel.

Deze cursus is een echte overlandsafari! Onze instructeurs kennen het gebied goed en nemen je tijdens deze overlandsafari mee naar de mooiste vliegplekken, bespreken de mogelijke overlandroutes met je en begeleiden je vanuit de lucht en vanaf de grond om je grenzen te verleggen en net weer wat verder te komen!

Voor wie?
De cursus wordt gegeven door Jeroen Buis en is bedoeld voor piloten die de ambitie hebben om overland te gaan vliegen, maar die op een veilige en verantwoorde manier kennis willen maken met alles wat erbij komt kijken. De maximale groepsgrootte is 8 piloten.
Pilotenprofiel voor deze cursus:

  • Je bent in het bezit van Brevet 2 Berg.
  • Je kunt goed zelfstandig starten en (buiten)landen. Buitenlanden in dit gebied is redelijk gemakkelijk door de grote aanwezige velden.
  • Je hebt al thermiekervaring en kan op een thermische dag zelf omhoog thermieken. Een overlandcursus is geen thermiekcursus! Als je niet omhoog kunt komen dan kunnen we niet overland vliegen met je....
  • Je moet met meerdere piloten tegelijk in een bel kunnen en durven draaien.
  • Het hebben van een GPS is verplicht! Dit mag ook op je telefoon zijn zodat je coördinaten kunt doorgeven als je geland bent. Als je echt wilt overlandvliegen raden we echter een vario/gps systeem aan zoals bijvoorbeeld de Flymaster GPS.
  • Je moet comfortabel met oren en speed kunnen vliegen als afdaalmethode.

Inschrijven

Inschrijven voor onze Zuidelijke Dolomiten overlandcursus gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van deze cursus en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

6 daagse overlandcursus:
excl. materiaalhuur
€ 395
Tijdens deze week is het huren van materiaal NIET mogelijk.
Piloten die hun uitrusting bij PaHo hebben gekocht, hebben recht op 10% klantkorting.

Bijkomende kosten

  • Verblijfskosten (zie reisnotities)
  • Startgeld per week: zelf ter plekke afrekenen
  • Vervoerskosten: bushuur verdeeld over deelnemers

blokjeVerplicht leesvoer XC cursus

oranjelijn

 Deelname XC-cursus


Accommodatie

De accommodatie wordt bepaald zodra we de locatie definitief hebben vastgelegd.


Hoe kom ik er?

We raden je aan om met het gehuurde busje vanuit Nederland mee te liften, op die manier zijn de vervoerskosten beperkt en kom je automatisch op de juiste plek terecht.


 Download Reisnotities

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd, en telefoonnummers van campings en hotelletjes.