wie zijn we   |    contact & openingstijden    |   
links en partners   |
25 jaar
Vliegverwachtingen

Algodonales XC - Spanje

In het najaar organiseren we een XC cursus in Algodonales - Spanje. In het najaar staat Algodonales garant voor goede thermiek en XC-mogelijkheden. Daarbij is het een schitterende omgeving om te verblijven met goedkope accommodatie en lekker, betaalbaar eten. Alle ingrediënten dus voor een mooi vliegavontuur!

XC-cursus Algo
Tijdens de XC cursus hanteren we een maximale groepsgrootte van 10 piloten. De begeleiding is in handen van 2 PaHo teamleden die het gebied goed kennen. De nadruk van deze cursus ligt op het maken van overlandvluchten, bijvoorbeeld de mooie overland van Algodonales naar Ronda en terug. Of vanaf El Bosque naar Algo en door naar Ronda. Voor en na het vliegen is er de tijd om aandacht te besteden aan:

 • Meteo: wat zijn de voorspellingen, wat kan ik verwachten? Waar moet ik op letten vandaag?
 • Vluchtplanning: welke route is mogelijk vandaag? Hoe kan ik het beste vliegen?
 • ICAO kaart: waar mogen we wel vliegen en waar niet?
 • Vlieginstrumenten: hoe haal je het maximale uit je instrumenten?
 • Afdaaltechnieken: wat als het te hard omhoog gaat?
 • Het lezen van de lucht en van het landschap: waar moet ik zijn om mijn kans op thermiek te vergroten?
 • Omgaan met thermiek en de risico's daarvan.

Accommodatie
Overnachten doen we in super leuke huisjes in het centrum van Algodonales die we met zijn allen huren. We zitten in 1 of 2 verschillende huizen, met leuke slaapkamers en op loopafstand van supermarktjes, restaurantjes, etc. 's Avonds eten we met zijn allen lekkere tapas in het gezellige centrum van Algodonales. Accommodatie is op basis van 2 personen per kamer.

Vervoer
Tijdens deze reis is al ons transport geregeld:

 • Van het vliegveld naar je accommodatie en weer terug
 • Elke dag vervoer richting de verschillende startplekken
 • Retrieval, mocht je ergens onderweg uitzakken...

Als je op tijd boekt kun je goedkoop je vliegticket boeken via Ryan Air. De deelnemers moeten wel dezelfde vlucht nemen, zodat het vervoer vanaf het vliegveld naar de accommodatie makkelijk te regelen is. Neem even contact op met ons kantoor om te weten welke vlucht je moet boeken.

Voor wie?
Voor de XC-cursus moet je minimaal brevet 2 berg hebben, goed zelfstandig kunnen starten en (buiten)landen en moet je al thermiekervaring hebben. Zie de pdf Deelname XC cursus voor wat we van jou verwachten als je meegaat naar een XC cursus. Mocht je twijfels hebben of deze reis geschikt is voor je, neem dan even contact op met ons .

Inschrijven

Inschrijven voor onze Algodonales XC cursus gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze Algodonales cursus en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

Algodonales XC cursus:
max 10 piloten
€ 475
Piloten zonder eigen spullen kunnen (een deel van) hun uitrusting huren, zie daarvoor onze huurtarieven.
Piloten die hun uitrusting bij PaHo hebben gekocht, hebben recht op klantkorting. Zie daarvoor ons tarievenoverzicht.

Bijkomende kosten

 • Accommodatie: €25,- per nacht
 • Transport en retrieval: €25,- per dag
 • Transport vanaf vliegveld: ca. €20,- p.p.

blokjeVerplicht leesvoer XC cursus

oranjelijn

 Deelname XC-cursus


Accommodatie

We huren met zijn allen 1 of twee huisjes waar we in principe zelf voorzienend zijn: we hebben leuke slaapkamers en een eigen keuken zodat we voor ons ontbijt kunnen zorgen. De huisjes liggen in het centrum van Algo op loopafstand van supermarktjes en restaurantjes. De accommodatie is op basis van twee personen per kamer (want het aantal bedden is beperkt). Paragliding Holland regelt jullie accommodatie!


Hoe kom ik er?

Ryan Air vliegt vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Malaga. Als je op tijd boekt kun je voor ca. 200 euro een retourticket krijgen inclusief 20kg bagage. We vertrekken en vliegen terug op de zaterdag (zie de reisnotities). I.v.m. de pick-up vanaf het vliegveld is het van belang dat de deelnemers allemaal op dezelfde vlucht zitten. Neem in geval van twijfel even contact op met het kantoor alvorens je je ticket boekt.


Download Reisnotities

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd, en telefoonnummers van campings en hotelletjes.