wie zijn we   |    contact & openingstijden    |   
links en partners   |
25 jaar
Vliegverwachtingen
Direct naar: Tarieven

Noodchute gooi & vouwdag

NB: mocht je niet op de noodchutedag kunnen komen dan kun je altijd op ons kantoor langskomen om je noodchute opnieuw te laten vouwen!

In Nederland moet elke paragliding piloot verplicht met een noodparachute in zijn harnas vliegen wanneer je hoger dan 100m vliegt. Het is een prettig gevoel om te weten dat zo'n 30 vierkante meter stof je uit extreme vliegsituaties kunt redden waarbij je hoofdscherm onbruikbaar geworden is.

Paragliding Holland organiseert elk voorjaar een noodparachute gooi-en vouwdag. Voor piloten met eigen materiaal is dit een mooie gelegenheid om hun reserve te gooien, te "luchten" en weer te (laten) vouwen. Ook voor piloten zonder eigen harnas is het een zeer nuttige en leerzame dag - Paragliding Holland neemt voldoende materiaal mee waarmee je kunt oefenen. We hangen je met harnas op in de ringen, zodat je eens kunt voelen hoe je een noodchute gooit. Hoe hard moet je eigenlijk trekken? Hoe gooi je de noodchute het beste weg? We raden iedere piloot aan om dit eens 'droog' te oefenen!!

Let op: de noodchutedag is een leerzame en gezellige middag waar je samen met een groepje mede piloten, onder begeleiding van een PaHo instructeur, een aantal noodchutes vouwt en uitleg krijgt over het vouwen en de werking van de chute. En daarna vouw je ook je eigen noodchute zodat hij weer klaar is voor het nieuwe vliegseizoen. Het is ook een mooie sociale gelegenheid waar je veel vliegvrienden tegenkomt en je ervaringen kunt uitwisselen. Als je liever je noodchute laat vouwen zonder wachttijd dan kun je altijd bij ons op kantoor langskomen!

Aanmelden gaat via deze link.

Let op: heb je een binnencontainer of noodchute die je niet bij PaHo hebt gekocht, neem dan even de gebruiksaanwijzing mee!

Tarieven

Noodchute gooi-en vouwdag:
met eigen koepel noodchute
€ 50
Noodchute gooi-en vouwdag:
met eigen square noodchute
€ 60
Noodchute gooi-en vouwdag:
met eigen beamer noodchute
€ 90
Noodchute gooi-en vouwdag:
met PaHo materiaal
€ 30

Datum en locatie

  • Zondag 24 maart 2024, van 11.00 - 17.00 uur

Datum wordt in het najaar bekend gemaakt.

Aanmelden gaat via deze link.

Locatie:
Sportcentrum de Trits
Goeman Borgesiuslaan 2
3741 CR Baarn

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig.