wie zijn we   |    contact & openingstijden    |   
links en partners   |
25 jaar
Vliegverwachtingen

Appenijnen - Italië

We gaan overlandvliegen met JoMikael in de Appenijnen, een schitterend maar minder bekend gebergte dat vrijwel over het gehele schiereiland van Italië loopt. De hoogste piek is bijna 3000m dus het zijn serieuze vliegbergen! Het is de thuisbasis van JoMikael en die heeft ons verzekerd dat dit begin oktober dé beste plek is voor overlandvliegen in Europa!! We hebben ruime keuze aan vliegstekken, zoals: Poggio Bustone, Castellucio, Trevi, Subasio, Grans Sasso, Monte Cucco, etc etc.

Organisatie
De cursus wordt gegeven door JoMikael en een teamlid van PaHo. Jo is is een gerenomeerd competitie- en overlandpiloot, bekend van o.a. de Xpyr en werkt als testpiloot en XC-begeleider. De Appenijnen zijn Jo's thuisbasis. De vluchten van JoMikael op XContest zijn om van te smullen en zijn kennis over het vliegen is fenomenaal. JoMikael vliegt zelf mee tijdens de cursus en zal in radiocontact staan met de groep om aanwijzingen te geven en te proberen jullie telkens wat verder te krijgen. Zie Jo niet als instructeur, maar meer als een XC-coach en inspiratiebron. Je zult merken dan je onder zijn begeleiding al spoedig je grenzen verlegt en ineens kilometers van de start wegvliegt in onbekend terrein. Let op: de cursus wordt in het Engels gegeven, Jo spreekt geen Nederlands!

Voor en na het vliegen is er de tijd om aandacht te besteden aan:

  • Meteo: wat zijn de voorspellingen, wat kan ik verwachten? Waar moet ik op letten vandaag?
  • Vluchtplanning: welke route is mogelijk vandaag? Hoe kan ik het beste vliegen?
  • ICAO kaart: waar mogen we wel vliegen en waar niet?
  • Vlieginstrumenten: hoe haal je het maximale uit je instrumenten?
  • Afdaaltechnieken: wat als het te hard omhoog gaat?
  • Het lezen van de lucht en van het landschap: waar moet ik zijn om mijn kans op thermiek te vergroten?
  • Omgaan met thermiek en de risico's daarvan.

Transport
We regelen voor deze reis een bus met chauffeur die ons ophaalt vanaf het vliegveld, ons richting de startplekken rijdt en ook retrieval voor ons verzorgt (meer informatie volgt per mail naar de deelnemers). De kosten van dit transport worden verdeeld over de deelnemers. Let op: indien je deelneemt aan deze vliegweek dan neem je automatisch ook deel aan dit transport!

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor piloten die de ambitie hebben om overland te gaan vliegen en daar hun eerste stappen al mee hebben gezet. Je moet een redelijk ervaren thermiekvlieger zijn om goed mee te kunnen doen in deze week, schroef jij met een big smile snel naar cloudbase, kun je thermieken in bellen van ca. 4 m/s en heb je al wat driehoekjes van minimaal 25 km gevlogen? Dan is dit de week voor jou! De maximale groepsgrootte is 10 piloten. De cursus is uitsluitend toegankelijk voor piloten met minimaal brevet 2 Berg. Tijdens de cursus wordt je uiteraard geacht zelfstandig te kunnen starten, buitenlanden en thermiekvliegen. Heb je nog nooit overland gevlogen? Dan is een overland light cursus zoals bijvoorbeeld in Lijak / Kovk wellicht meer voor jou.

Inschrijven

Inschrijven voor onze Appenijnen overlandcursus gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze Appenijnen cursus en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

6 daagse overlandcursus:
excl. materiaalhuur
€ 475
Piloten zonder eigen spullen kunnen (een deel van) hun uitrusting huren, zie daarvoor onze huurtarieven.
Piloten die hun uitrusting bij PaHo hebben gekocht, hebben recht op klantkorting. Zie daarvoor ons tarievenoverzicht.

Bijkomende kosten

  • Verblijfskosten (zie reisnotities)
  • Start & landingsgeld: ter plaatse voldoen
  • Transport: huur bus/auto's, kosten worden verdeeld

blokjeVerplicht leesvoer XC cursus

oranjelijn

 Deelname XC-cursus


Accommodatie

Wij boeken de accommodatie voor de gehele groep en kiezen daarvoor een leuke BnB of een agriturismo uit. De kosten van de accommodatie dien je zelf ter plekke te voldoen. Meer informatie over welke accommodatie we boeken volgt per mail naar de deelnemers. Let op: deelname aan deze XC week is alleen mogelijk indien je ook deelneemt aan de accommodatie die we regelen.


Hoe kom ik er?

Vanaf Nederland gaan we met het vliegtuig naar Rome, alwaar we met een bus richting ons verblijfsplaats rijden. Het is dus wel van belang dat we allemaal dezelfde vlucht boeken om het transport erna goed te laten verlopen. Neem even contact op met ons kantoor over de te boeken vlucht.


Download Reisnotities

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd, en telefoonnummers van campings en hotelletjes.