wie zijn we   |    contact & openingstijden    |   
links en partners   |
25 jaar
Vliegverwachtingen

Doorn lierterrein

Het lierterrein in Doorn ligt centraal in het land, aan de voet van de prachtige Utrechtse Heuvelrug. De ligging van het lierterrein is ideaal voor thermiek en overlandvliegen in Nederland. Het lierterrein zelf ligt op zandgrond, ten noorden beginnen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en ten zuiden is het kleigrond. Dit levert goede temperatuurverschillen op en dus goede, stevige thermiek! In het voorjaar hadden we zelfs bellen van +5,5 m/s. Vanaf dit terrein ligt een mooie XC route richting het oosten open.

Dit lierterrein is uitsluitend toegankelijk voor piloten met brevet 2 lier op zak. We gaan er vanuit dat iedereen zijn eigen materiaal heeft, mocht je iets willen huren neem dan van tevoren contact op met ons want we hebben meestal geen spullen bij ons naar dit terrein. Verder is het de bedoeling dat de piloten zelf de lierdag regelen, dat betekent dat jullie elkaars startleider zijn en ook zorgen dat er tijdig kabels gehaald worden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de piloten die hier vliegen ook lierman worden, zodat er niet steeds 1 lierman de hele tijd beneden jaloers omhoog zit te kijken. In het begin zal PaHo een lierman ter beschikking stellen zodat jullie kunnen vliegen en kunnen werken aan je lierman opleiding.

Regels
In het weekend mogen we tot FL055 klimmen, daarboven begint de aanvliegroute van Schiphol. Doordeweeks mogen we tot FL045 klimmen, daarboven begint de TMZ-B. De preciese hoogte van de aanvliegroute is afhankelijk van de luchtdruk (flight levels zijn gebaseerd op luchtdruk). We gaan er vanuit dat je als gebrevetteerde piloten bekend bent met je instrumenten en deze correct kan instellen zodat je niet onverhoopt airspace invliegt waar je niet mag zijn. We verzoeken je dringend om je aan deze maximale vlieghoogtes te houden!

  • Piloten betalen een CONTANTE dagbijdrage van € 68 inclusief boergeld, je kunt daarvoor zoveel vliegen als je wilt. Mocht je materiaal moeten huren dan rekenen we daarvoor apart nog huur conform onze liertarieven. Let op: doorgaans hebben we geen materiaal bij ons naar dit terrein, neem van tevoren contact op als je iets wilt huren.
  • Laat geen rommel achter op het veld, ook geen sigarettenpeuken!
  • Parkeren kan voor de schuur die aan het begin van het veld staat. Parkeer dusdanig dat andere mensen er geen last van hebben. Aub NIET parkeren op het erf van de boerderij en ook NIET langs/op de weg.
  • Honden zijn beslist NIET toegestaan op het lierterrein ivm een bacterie waar koeien alergisch voor zijn.
  • Er is GEEN toilet aanwezig waar de vliegers gebruik van kunnen maken.
  • We mogen hier 12 keer per jaar vliegen en zullen uitsluitend de mooie thermische dagen hiervoor selecteren.
  • Het maximaal aantal personen voor de lierdag is 15.
  • Indien aan de noordkant van het veld gestart wordt, zul je daarheen moeten lopen via de zijkant van het terrein. Onze quad wordt i.v.m. slijtage NIET gebruikt voor personenvervoer.
  • We verzoeken je dringend om niet laag over het huis van de buren aan de noordkant van het veld te vliegen i.v.m. privacy en de paarden aldaar.

Openbaar vervoer
Het lierterrein is lastig met het openbaar vervoer te bereiken.

Adres & routeFamilie Legemaat
Gooyerdijk 19
3947 NB Langbroek

Klik op het kaartje voor een routebeschrijving in Google.


Orientatie lierterrein

Het terrein ligt zuidwest - noordoost.

N52.017018°, E5.349269°