wie zijn we   |    contact & openingstijden    |   
links en partners   |
25 jaar
Vliegverwachtingen

Annecy - Frankrijk

Overlandvliegen met een paraglider is een overweldigende ervaring en is voor veel piloten het ultieme gevoel van vrijheid. Met een lapje stof boven je, 'hop' je van berg naar berg, gebruikmakend van de krachten van de natuur, één met de elementen. Toch blijft het overlandvliegen voor veel Nederlandse piloten slechts een droom: door een gebrek aan zelfvertrouwen, kennis of inzicht blijven de meeste piloten doorgaans rond de start vliegen, af en toe jaloerse blikken werpend op piloten die het dal overgestoken zijn en daar weer hoog boven de bergen vliegen.

Om piloten nou juist dat extra zetje te geven om wel weg te steken van de start en de uitdaging van het onbekende aan te gaan, organiseert Paragliding Holland elk jaar in juli een 6 daagse overlandcursus in Annecy. Samen met een ervaren overlandpiloot maak je op een verantwoorde en veilige manier kennis met overlandvliegen.

Vlieggebied
Annecy is één van Frankrijks meest geliefde vliegstekken. En niet voor niets! Vliegen boven het meer van Annecy is spectaculair en betoverend! De bergketens om het meer heen zijn hoog en liggen redelijk aaneengesloten wat goede mogelijkheden biedt voor overlandvliegen. En ook niet onbelangrijk: in de dalen zijn meer dan voldoende velden waar je veilig kunt landen.

Daarnaast is deze omgeving ook voor niet-vliegende medereizigers een erg leuke vakantiebestemming: Annecy is een leuk stadje en nabij het meer is altijd veel te beleven.

Organisatie
De cursus wordt gegeven door Gerard van Rijn, enthousiast overlandpiloot en bekend met het gebied rondom Annecy. Gerard vliegt zelf mee tijdens de cursus en zal in radiocontact staan met de groep om aanwijzingen te geven en te proberen jullie telkens wat verder te krijgen. Je zult merken dat je op deze manier al spoedig je grenzen verlegt en ineens kilometers van de start wegvliegt in onbekend terrein!

Voor en na het vliegen is er de tijd om aandacht te besteden aan:

  • Meteo: wat zijn de voorspellingen, wat kan ik verwachten? Waar moet ik op letten vandaag?
  • Vluchtplanning: welke route is mogelijk vandaag? Hoe kan ik het beste vliegen?
  • ICAO kaart: waar mogen we wel vliegen en waar niet?
  • Vlieginstrumenten: hoe haal je het maximale uit je instrumenten?
  • Afdaaltechnieken: wat als het te hard omhoog gaat?
  • Het lezen van de lucht en van het landschap: waar moet ik zijn om mijn kans op thermiek te vergroten?
  • Omgaan met thermiek en de risico's daarvan.

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor piloten die de ambitie hebben om overland te gaan vliegen, maar die op een veilige en verantwoorde manier kennis willen maken met alles wat erbij komt kijken. De maximale groepsgrootte is 10 piloten.
De cursus is uitsluitend toegankelijk voor piloten met brevet 2 Berg. Tijdens de cursus wordt je geacht zelfstandig te kunnen starten, landen en vliegen. Om het maximale uit de cursus te halen is het van belang dat je al thermiekervaring hebt.

Inschrijven

Inschrijven voor onze Annecy cursus gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze Annecy cursus en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

6 daagse overlandcursus:
excl. materiaalhuur
€ 385
Piloten zonder eigen spullen kunnen (een deel van) hun uitrusting huren, zie daarvoor onze huurtarieven.
Piloten die hun uitrusting bij PaHo hebben gekocht, hebben recht op 10% klantkorting.

Bijkomende kosten

  • Verblijfskosten (zie reisnotities)
  • Startgeld per week: € 20-
  • Busritjes: €6 - €8,- per vlucht

blokjeVerplicht leesvoer XC cursus

oranjelijn

 Deelname XC-cursus


Accommodatie

Het instructieteam zal op de camping Le Champ Tillet verblijven, een leuke gezellige camping vlakbij een rivier. De camping beschikt over een zwembad en is dus ook leuk voor gezinnen. De campings rondom het meer van Annecy zijn heel snel volgeboekt, dus we raden je aan vroeg te boeken!


Hoe kom ik er?

Met de auto rij je gemakkelijk in een dag naar Annecy. Als je wilt carpoolen, of als je carpoolers wilt meenemen kun je hiervoor terecht op ons forum.


 Download Reisnotities

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd, en telefoonnummers van campings en hotelletjes.