25 jaar
Vliegverwachtingen
Language: NL | EN

 Tandemvlucht in Nederland

Vliegen is een droom van velen! Dankzij de paragliding sport is deze oudste wens van mensen werkelijkheid geworden. Voor degenen die zoiets willen beleven zonder enige voorbereiding of een gerichte opleiding biedt Paragliding Holland de mogelijkheid om met een ervaren en bevoegde instructeur een duo-vlucht (een tandemvlucht) te maken. Na slechts een paar stappen trekt de lierkabel je de lucht in en begint je vlucht. Zo rond de 200 à 300 meter ontkoppel je en kun je zo vrij als een vogel rondvliegen. Natuurlijk mag jij daarbij ook sturen als je dat wilt! De duur van je vlucht wordt voornamelijk bepaald door de aan- of afwezigheid van thermiek (stijgende lucht) en kan varieren van enkele minuten tot een half uur, helaas hebben wij dat niet in de hand. Hoe dan ook we garanderen je een onvergetelijke ervaring!!

Lees onderstaande tekst en veelgestelde vragen aub aandachtig door alvorens ons te bellen en emailen met vragen!!!

Tandemvlucht kado doen?
Als je iemand een tandemvlucht kado wilt doen, kun je een tandemvlucht kadobon bestellen in onze webshop. Betalen gaat heel gemakkelijk via iDeal. De prijs van de bon is inclusief verzendkosten.

Organisatorische mededelingen:

 • Op onze tandemvluchten zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing.
 • Paragliding Holland vliegt bij goed weer het gehele jaar door elk weekend en vrijwel alle feestdagen. In de periode van 1 april tot eind oktober vliegen we beide weekenddagen en regelmatig ook nog een doordeweekse dag in Houten. In de periode van 1 november tot eind februari vliegen we beide weekenddagen en regelmatig ook nog een doordeweekse dag in Terlet.
 • Of we wel of niet kunnen vliegen kun je altijd lezen op onze vliegverwachtingen. Hier maken we op maandagavond ook onze plannen bekend voor de doordeweekse dagen: we kijken dan naar de weersvoorspellingen van die week en kiezen dan bijvoorbeeld 1 doordeweekse dag uit dat we willen gaan vliegen. Op de dag zelf moet je dan nogmaals bij vliegverwachtingen kijken of de dag ook daadwerkelijk door kan gaan. Op de maandag zelf wordt dus nooit gevlogen.
 • Van 1 april t/m 31 oktober is het noodzakelijk om voor de weekenden via ons online reserveringssysteem een tandemvlucht te reserveren. Voor doordeweekse dagen kun je pas vanaf maandagavond reserveren wanneer we de weekplanning online zetten bij vliegverwachtingen. Hier staat dan een link waarmee je je tandemvlucht doordeweeks kunt reserveren. Check dus goed bij vliegverwachtingen welke doordeweekse dag we van plan zijn te gaan vliegen!
 • Van 1 november t/m 28 februari kun je zowel voor het weekend als doordeweeks pas reserveren vanaf maandagavond wanneer we de weekplanning online zetten. We vliegen in deze periode alleen bij echt mooi weer. Check op de dag zelf uiteraard altijd bij vliegverwachtingen of het vliegen wel door kan gaan!
 • De locatie van je tandemvlucht is afhankelijk van de maand van het jaar, onze capaciteit en lokale weersvoorspellingen. In principe vliegen we vanaf 1 april t/m 31 oktober op zaterdag en op zondag in Houten en vaak ook nog 1 doordeweekse dag in Houten. Van 1 november tot eind februari is ons veld bij Houten meestal te nat en vliegen we beide weekenddagen en regelmatig ook doordeweeks op ons lierterrein in Terlet. De definitieve locatie wordt altijd bij vliegverwachtingen bekend gemaakt!!
 • Behalve de kosten van een tandemvlucht (of inleveren van de tandembon) betaalt iedereen die vliegt contant ter plaatse een bijdrage van € 2,50 voor de boer. We trappen namelijk nogal wat gras plat...
 • We maken je erop attent dat pinnen NIET mogelijk is op ons lierterrein.
 • Op de dag van je vlucht kun je vanaf 8.30 uur op onze website kijken bij vliegverwachtingen (rechtsboven op de website) of het vliegbaar is, waar we vliegen en vanaf hoe laat je welkom bent. Je vindt daar eveneens een routebeschrijving naar de verschillende locaties.

Waardecheque bijna verlopen? Mocht je een waardecheque van SurpriseFactory hebben die binnenkort verloopt, dan kun je die per post naar ons toesturen. Wij sturen je dan weer een PaHo waardebon terug die twee jaar geldig is. Zie voor een uitleg van deze procedure en alle overige vragen onze veelgestelde vragen.

Tarieven

Tandemvlucht in Nederland: € 50,-
Bijdrage boer (ter plaatse betalen): € 2,50

Online tandemvlucht reserveren

Reserveer je tandemvlucht via ons online reserveringssysteem.


Veel gestelde vragen

 • Wat kan ik doen als mijn bon bijna verloopt?
 • Hoe weet ik of er gevlogen wordt?
 • Waar wordt er gevlogen?
 • Hoe zit het met parkeren?

Lees al onze meest gestelde vragen  Lierterreinen Paragliding Holland

Lierterrein Houten

Ons lierterrein in Houten ligt centraal in het land en midden in de prachtige boeren landerijen van het eiland van Schalkwijk. Het uitzicht vanuit de lucht over de polders en de lek is prachtig mooi! De lierbaan is ca. 1 km lang dus je komt lekker hoog met de lier. Door de kleigrond is het hier in het voorjaar en de zomer regelmatig thermisch en worden er vaak lange vluchten gemaakt.

Lees meer over Houten 


Lierterrein Terlet

In de periode van 1 November tot eind Februari zijn we te gast op het prachtige en mega grote Nationaal Zweefvliegcentrum Terlet. Het terrein heeft lierbanen voor verschillende windrichtingen, varierend in lengte van 1000 - 1400 meter. Door de droge zandgrond is er vanaf het voorjaar doorgaans goede thermiek te vinden. Het uitzicht is er prachtig en restaurant 'de Thermiekbel' ligt naast de lierbaan!

Lees meer over Terlet