wie zijn we   |    contact & openingstijden    |   
links en partners   |
25 jaar
Vliegverwachtingen

Uitrusting kopen - waarop letten?

Als je voor het eerst een paragliding uitrusting gaat kopen komt er een boel op je af: neem je een beginnersscherm of koop je gelijk een halfgevorderd scherm? Welk merk ga je kopen en waar kan je proefvliegen? Welk harnas neem je en hoe weet je of dat voor jouw ervaring geschikt is?

Hieronder proberen we de meeste vragen voor je te beantwoorden. Klik telkens op lees meer om een pagina te openen die geheel gewijd is aan dat onderwerp. Heb je nog andere vragen, neem dan gerust contact op met ons.

Paraglider
Het allerbelangrijkste bij de keuze van je paraglider is dat je een scherm koopt dat afgestemd is op jouw vliegkwaliteiten. Als cursist kun je het beste je instructeur om advies vragen qua schermkeuze: hij/zij kent jouw vliegkwaliteiten en kan het beste inschatten wat een geschikt scherm voor jou is.
Lees meer >>

Harnas
Eén van de allerbelangrijkste dingen bij paragliden is dat je comfortabel zit in de lucht, als dat niet het geval is dan zul je weinig lol hebben aan je vluchten. Toch komt er bij het uitkiezen van een geschikt harnas meer kijken dan alleen maar lekker zitten.
Lees meer >>

Noodchute
Een noodchute vind je misschien duur in aanschaf, maar als je je beseft dat het een volledig op zichzelfstaand vliegend toestel is dat ook nog eens je leven kan redden, dan denk je er misschien anders over.
Lees meer >>

Waar kopen?
We zouden het natuurlijk fijn vinden als je je uitrusting bij ons koopt! We garanderen je dat we je een zeer scherpe offerte kunnen doen. Mocht je al een offerte hebben liggen, laat ons je dan verrassen met een nog betere offerte.
Hier enkele goede redenen om bij ons te kopen:

  • Als je bij ons lest, dan weten we hoe je vliegt en kunnen we je gericht advies geven afgestemd op jouw kwaliteiten.
  • De merken die wij verkopen onderscheiden zich niet alleen door goede vliegprestaties, maar eveneens door kwalitatief goede materialen.
  • Als je een volledige, nieuwe uitrusting bij ons koopt (bestaande uit minimaal een paraglider, harnas en noodchute) dan krijg je klantkorting op vrijwel al onze cursussen en reizen. Zie daarvoor ons tarievenoverzicht.
  • Uiteindelijk komt een deel van je aankoopbedrag weer terug naar jullie als cursisten: we gebruiken het om nieuwe lesmaterialen te kopen, onze bussen te onderhouden, instructieavondjes te organiseren, enz, enz.
  • Als je bij ons een scherm koopt (EN A of EN B) en hij bevalt niet, dan kun je die vaak zonder problemen terug geven aan ons.
  • We ruilen bijna alle schermen in.
  • We kunnen je indien gewenst flexibele afbetalingsregelingen aanbieden.
  • We zijn officieel importeur / dealer van de merken die we verkopen en dat garandeert maximale ondersteuning van de fabrikant mochten er problemen zijn.

Mocht je om wat voor reden dan ook je uitrusting elders willen kopen, zorg er dan in ieder geval voor dat je het koopt bij een organisatie die verstand heeft van zaken en garant staat voor de kwaliteit van haar producten. Kortom koop je uitrusting in ieder geval bij een van de paragliding scholen in Nederland, die kunnen je beter adviseren en zullen je geen spullen verkopen die niet geschikt zijn voor jouw ervaring.

Bezoek onze shop

In onze uitgebreide webshop vind je veel informatie over paragliders, harnassen, noodchutes, radio's en van alles en nog wat. Wil je liever een keer langskomen in onze winkel? Bel of ons voor een afspraak en we kunnen je van advies op maat voorzien.

Paragliding Holland verkoopt onder andere de volgende merken: