wie zijn we   |    contact & openingstijden    |   
links en partners   |
25 jaar
Vliegverwachtingen

Interne opleidingen

Voor getalenteerde piloten die het leuk vinden om andere mensen de sport te leren, is er bij Paragliding Holland de mogelijkheid om toe te treden tot het instructieteam. Uiteraard gooien we je niet zomaar 'voor de leeuwen', maar zitten daar gedegen interne opleidingen aan vast. Als KNVvL erkende vliegschool kun je bij ons onderstaande interne opleidingen volgen:

Hulpinstructeur
De hulpinstructeur heeft de bevoegdheid tot het geven van instructie in aanwezigheid en onder verantwoordelijkheid van een instructeur. De hulpinstructeur vormt samen met de instructeur een hecht team dat de dagelijkse leiding heeft over de cursussen. Taken zijn veelomvattend, o.a.: geven van grondtrainingen, begeleiden van de startprocedures, geven van theorielessen, binnenpraten van mensen en natuurlijk het enthousiast maken van mensen voor de sport.

Lierman
De aantekening lierman geeft de bevoegdheid tot het bedienen van het liersysteem waarop de betreffende aantekening is behaald. Lieren is uitdagend en erg leuk: samen met de startleider zorg jij voor een goed lopende lierdag. Je opleiding als lierman bestaat uit een praktisch en een theoretisch deel.

Tandempiloot
De aantekening tandemvliegen voor Brevet 3 houders geeft de bevoegdheid tot tandemvliegen met derden, ook zijnde niet-brevethouders. Tandemvliegen is vanzelfsprekend erg leuk om te doen, maar brengt wel verantwoordelijkheden met zich mee. Tandempiloot worden is uitsluitend weggelegd voor piloten met uitstekende start-, landings-, en vliegvaardigheden.

Instructeur
De aantekening instructeur geeft de bevoegdheid tot het geven van schermvlieg instructies betreffende het lier-respectievelijk bergvliegen en het aftekenen van onderdelen van de takenlijst voor het halen van een brevet of een aantekening. De instructeur geeft samen met Paragliding Holland en het team van hulpinstructeurs invulling aan het opleidingsplan van de KNVvL en het praktische PaHo opleidingsplan dat hieruit is voortgevloeid. Vanzelfsprekend brengt het instructeursschap vele verantwoordelijkheden met zich mee: het is dan ook niet voor iedereen weggelegd om instructeur te worden. Je moet een getalenteerd piloot zijn, beschikken over uitstekende sociale eigenschappen, leidinggevende kwaliteiten hebben, groepsprocessen kunnen managen, goede didactische vaardigheden hebben en natuurlijk bevlogen zijn met het enthousiasmeren van andere mensen voor de sport.

KNVvL eisen

De KNVvL eisen voor alle hiernaast genoemde aantekeningen kun je vinden op de website van de KNVvL.Interesse?

Lijkt het je leuk om actief te worden in het team van PaHo? Neem dan eens op met ons, we zijn altijd op zoek naar enthousiaste piloten die het leuk vinden om les te geven!