wie zijn we   |    contact & openingstijden    |   
links en partners   |
25 jaar
Vliegverwachtingen

Chamonix hike and fly - Frankrijk

Wessel du Plooy neemt ons mee op een prachtig hike and fly avontuur van Chambery via het meer van Annecy richting Chamonix! Wandelen en vliegen tussen de prachtige Alpen toppen rondom Chamonix, het ultieme avontuur voor wie van bergwandelen en vliegen houdt! Uitgangspunten bij onze hike and fly:

  • Indien we met een lift omhoog kunnen dan zullen we dat zeker doen: we kunnen beter mooi hoog in de bergen lopen dan puffend onder een kabelbaan door. We zullen dus geregeld gebruik maken van kabelbanen om snel hoog te komen en tijd te hebben om juist de mooiere stukken te lopen.
  • 's Avonds willen we comfortabel overnachten en een goede maaltijd hebben om bij te komen van de vliegavonturen: we maken dus gebruik van kleine gasthofs.
  • Er is een volgauto die een beperkte hoeveelheid bagage van de deelnemers kan meenemen richting de volgende overnachtingdplek. In geval van nood of pech is deze auto ook beschikbaar om deelnemers (indien mogelijk) op te pikken onderweg of assistentie te verlenen.

Flexibiliteit is een vereiste bij dit avontuur! De route is in principe 5 dagen wandelen / vliegen, maar we hebben 1 dag ingebouwd als reserve mocht het om wat voor reden dan ook tegenzitten. Deze dag kunnen we ook gebruiken om op de laatste dag een mooie hike and fly te doen rondom Chamonix. De reisdagen beginnen telkens met een stuk wandelen waarna we gezamenlijk starten en zo ver mogelijk proberen te vliegen langs de route. Sommige dagen nemen we 's middags ook nog een kabelbaan omhoog om in de middag nog een stuk te wandelen en daarna naar beneden te vliegen richting onze accommodatie. Mocht je eerder uitzakken dan is het aan jou om zelf bij de overnachtingsplek te komen. Dat kan wandelend indien je nog puf hebt, of anders met het openbaar vervoer, je hoeft echt niet altijd een die-hard wandelaar te zijn! Het uitgangspunt is dat je een waanzinnige tijd hebt.

Accommodatie
PaHo boekt alle overnachtingen voor je, de kosten ervan zul je zelf ter plekke moeten voldoen.

Vervoer
Tijdens deze reis is het transport van je bagage waarmee je niet wilt wandelen voor je geregeld. 's Ochtends kun je alles wat je niet wilt meenemen tijdens de dagtocht achterlaten in een volgauto en 's avonds staat dit weer netjes voor je klaar bij de volgende slaapplaats. Maar neem geen enorme koffers mee met 20 verschillende kledingsets want de ruimte is niet onbeperkt!

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor piloten met minimaal B2. Daarnaast is het heel erg aan te raden om een licht paragliding setje te hebben, zodat je de tocht ook daadwerkelijk vol kunt houden. Tijdens de zwaarste dag maken we 's ochtends een wandeling van 4.30 uur...dat wil je niet doen met een setje van 20kg. Het is natuurlijk persoonlijk wat je comfortabel kunt dragen maar probeer te mikken op ca. 12kg max voor je uitrusting. Daar komt dan altijd nog wat bij voor eten en drinken onderweg. Mocht je twijfels hebben of deze reis geschikt is voor je, neem dan even contact op met ons kantoor.

Inschrijven

Inschrijven voor ons hike and fly avontuur gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze hike and fly trip en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

Hike and fly 6 dagen:
incl. transport bagage
€ 450,-
Piloten zonder eigen spullen kunnen (een deel van) hun uitrusting huren, zie daarvoor onze huurtarieven.
Piloten die hun uitrusting bij PaHo hebben gekocht, hebben recht op 10% klantkorting.

Bijkomende kosten

  • Accommodatie: ca. €30,- per nacht
  • Kabelbanen ca. €10,- per dag


Accommodatie

Paragliding Holland zal de overnachtingsplekken onderweg voor je boeken. De kosten van de accommodatie zul je zelf ter plekke moeten afrekenen. Realiseer je wel dat je doorgaans niet kosteloos last minute kunt annuleren, ze hebben de kamer dan immers al vrijgehouden voor je. Wij boeken alle accommodatie op basis van 2p per kamer, mocht je anders willen dan dien je dit duidelijk aan te geven (e.e.a. afhankelijk van beschikbaarheid). We boeken waar mogelijk een slaapplaats met avondeten en ontbijt. Voor onze lunch zullen we zelf moeten zorgen.


Hoe kom ik er?

Chambery is prima te bereiken met de auto vanuit Nederland. We verzamelen op zaterdagochtend in het aankomsthotel voor een eerste briefing en beginnen daarna direct met ons avontuur. Meer informatie hierover vind je in de reisnotities die je hiernaast kunt downloaden. Aan het einde van de tocht nemen we de trein terug richting ons beginpunt. Download Reisnotities

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd, en telefoonnummers van campings en hotelletjes.