wie zijn we   |    contact & openingstijden    |   
links en partners   |
25 jaar
Vliegverwachtingen

Algodonales XC & Thermiek - Spanje

In het voorjaar van 2020 organiseren we maarliefst 2 XC-cursussen en 1 thermiekcursus (beiden minimaal brevet 2 vereist) in Algodonales. Onze instructeur Jeroen Buis gaat een tijdje in Spanje wonen dus dat kunnen we mooi combineren met wat schitterende vliegavonturen! Algodonales in het voorjaar staat garant voor goede thermiek en XC-mogelijkheden. Daarbij is het een schitterende omgeving om te verblijven met goedkope accommodatie en lekker, betaalbaar eten.

XC-cursus Algo
Tijdens de XC cursus hanteren we een maximale groepsgrootte van 7 piloten, een lekker klein groepje dus waarmee je op vliegavontuur gaat. Je moet hiervoor wel minimaal in het bezit zijn van brevet 2. De begeleiding is in handen van Jeroen Buis die het gebied goed kent. De groepsgrootte is afgestemd op een 9p. personenbus zodat we met zijn allen gemakkelijk naar de verschillende vliegstekken kunnen rijden. De nadruk van deze cursus ligt op het maken van overlandvluchten, bijvoorbeeld de mooie overland van Algodonales naar Ronda en terug. Of vanaf El Bosque naar Algo en door naar Ronda.

Thermiekcursus Algo
Tijdens de thermiekcursus hanteren we een maximale groepsgrootte van 10 piloten. De begeleiding wordt dan gedaan door Jeroen Buis plus een tweede instructeur van PaHo. Deze locatie leent zich prima om de eerste stappen op thermiekgebied te zetten. Omdat er een kans is dat je buitenlandingen zult maken is het vereist dat je al goed zelfstandig kunt landen. We hanteren een instapniveau van minimaal 40 vluchten en tegen je brevet aan. De nadruk van deze cursus ligt op goed en veilig thermieken en alles wat daarbij komt kijken.

Accommodatie
Overnachten doen we in super leuke huisjes in het centrum van Algodonales die we met zijn allen huren. We zitten in 1 of 2 verschillende huizen, met leuke slaapkamers en op loopafstand van supermarktjes, restaurantjes, etc. 's Avonds eten we met zijn allen lekkere tapa's in het gezellige centrum van Algodonales. Accommodatie is op basis van 2 personen per kamer.

Vervoer
Tijdens deze reis is al ons transport geregeld:

  • Van het vliegveld naar je accommodatie en weer terug
  • Elke dag vervoer richting de verschillende startplekken
  • Retrieval, mocht je ergens onderweg uitzakken...

Als je op tijd boekt kun je goedkoop je vliegticket boeken via Ryan Air. De deelnemers moeten wel proberen zoveel mogelijk dezelfde vlucht te nemen zodat het vervoer vanaf het vliegveld naar de accommodatie makkelijk te regelen is. Neem even contact op met ons kantoor om te weten welke vlucht je moet boeken.

Voor wie?
Voor de XC-cursus moet je minimaal brevet 2 berg hebben, voor de thermiekweek vereisen we minimaal 40 vluchten ervaring en goed zelfstandig kunnen landen. Deze cursus is geschikt voor piloten die tegen hun brevet aan zitten danwel al luchtwaardig zijn maar hun theorie nog niet hebben gehaald. Mocht je twijfels hebben of deze reis geschikt is voor je, neem dan even contact op met ons .

Inschrijven

Inschrijven voor onze Algodonales XC en thermiekcursus gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze Algodonales cursus en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

Algodonales overlandcursus:
max 7 piloten
€ 450
Algodonales thermiekcursus:
max 10 piloten
€ 475
Piloten zonder eigen spullen kunnen (een deel van) hun uitrusting huren, zie daarvoor onze huurtarieven.
Piloten met B2 of B3 en piloten die hun uitrusting bij PaHo hebben gekocht, hebben recht op klantkorting, zie daarvoor onze tarieven.

Bijkomende kosten

  • Accommodatie: €25,- per nacht
  • Transport en retrieval: €25,- per dag
  • Transport vanaf vliegveld: ca. €20,- p.p.


Accommodatie

We huren met zijn allen 1 of twee huisjes waar we in principe zelf voorzienend zijn: we hebben leuke slaapkamers en een eigen keuken zodat we voor ons ontbijt kunnen zorgen. De huisjes liggen in het centrum van Algo op loopafstand van supermarktjes en restaurantjes. De accommodatie is op basis van twee personen per kamer (want het aantal bedden is beperkt). Paragliding Holland regelt jullie accommodatie!


Hoe kom ik er?

Ryan Air vliegt vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Malaga. Als je op tijd boekt kun je voor ca. 200 euro een retourticket krijgen inclusief 20kg bagage. We vertrekken en vliegen terug op de zaterdag (zie de reisnotities). I.v.m. de pick-up vanaf het vliegveld is het van belang dat de deelnemers allemaal op dezelfde vlucht zitten. Neem in geval van twijfel even contact op met het kantoor alvorens je je ticket boekt.


Download Reisnotities

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd, en telefoonnummers van campings en hotelletjes.