wie zijn we   |    contact & openingstijden    |   
links en partners   |
25 jaar
Vliegverwachtingen

Ivrea - Italië

Ivrea is een klein oud stadje aan de zuid kant van het Alpen massief, net ten oosten van het prachtige nationaal park Gran Paradiso. Het Aosta dal eindigt hier op het vlakland van Turijn. Net als in Bassano en Meduno zorgt die ligging aan de zuidkant van het bergmassief voor gunstige vliegomstandigheden: het is hier veel vaker goed vliegweer dan plekken die wat meer in de Alpen liggen.

We hebben in dit vlieggebied meerdere startplekken op onze huisberg Cavallaria variërend van 600m - 1200m hoogteverschil. De startplekken zijn gemakkelijk en liggen op verschillende windrichtingen. We kunnen uitsluitend met de lokale shuttle bus omhoog, maar dat betekent wel dat vervoer voor iedereen geregeld is. De landing beneden is het dal is mega ruim! 's Middags gaat het Aosta dal altijd aardig aanzuigen waardoor er op landing een lekker windje komt te staan, prima ook om je achterwaartse start te verbeteren. Verder is er een klein barretje op landing waar je wat te drinken kunt kopen en wat kunt nagenieten van je mooie vlucht!

Het vlieggebied is mooi thermisch en je kunt een aantal leuke routes vliegen, zowel richting het zuidwesten richting Ivrea en dan daarna richting Gran Paradiso (in het nationaal park mag niet gevlogen worden), als richting het noordoosten richting Biella. Op XC Contest kun je prachtige vluchten vinden in dit gebied, handig ter voorbereiding!

In de omgeving hebben we ook nog mooie vliegstekken liggen. Allereerst een prachtige XC plek Santa Elisabetta, iets ten zuidwesten van Cavallaria. Ook hier een prachtige grote take off en prima landing. De routes die je vanaf deze stek kan vliegen zijn gelijk als die vanaf Cavallaria, zie XContest. En verder ligt aan de overkant van de Cavallaria nog de stek San Giacomo, met de startrichting meer op west georiënteerd. Keuze genoeg dus in deze grote paragliding speeltuin!

Inschrijven

Inschrijven voor een cursus naar Ivrea gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze Ivrea cursus en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

6 daagse overlandcursus:
excl. materiaalhuur
€ 475
Piloten zonder eigen spullen kunnen (een deel van) hun uitrusting huren, zie daarvoor onze huurtarieven.
Piloten die hun uitrusting bij PaHo hebben gekocht, hebben recht op klantkorting. Zie daarvoor ons tarievenoverzicht.

Bijkomende kosten

  • Verblijfskosten (zie reisnotities)
  • Startgeld per week: € 30
  • Pendelbus naar de start: €10,-

blokjeVerplicht leesvoer XC cursus

oranjelijn

 Deelname XC-cursus


Accommodatie

De accommodatie waar we gaan verblijven is van tevoren niet bekend, we kiezen op basis van de groepsgrootte een plek om te verblijven. Dat kan een camping zijn, maar bijvoorbeeld ook een B&B. De deelnemers zullen van tevoren op de hoogte gebracht worden van welke accommodatie we hebben gekozen.


Hoe kom ik er?

Als je vroeg vertrekt kun je prima met de auto binnen een dag naar Ivrea rijden. Vanwege de flexibiliteit die we moeten hebben bij overlandvliegen verdient het wel de voorkeur om met de auto te komen.


Download Reisnotities

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd, en telefoonnummers van campings en hotelletjes.