wie zijn we   |    contact & openingstijden    |   
links en partners   |
25 jaar
Vliegverwachtingen

Meduno - Italië

Paragliden in Meduno is fantastisch! Meduno is een wat slaperig stadje in Noord Italië, het ligt tussen Bassano en Lijak in en heeft net als Bassano een zeer gunstig klimaat voor paragliden. De start is op de Monte Valinis en is zeer ruim en ook geschikt voor toplanden. De landing is groot en makkelijk en prima geschikt voor cursisten.

Meduno is een goede thermische stek, waar je zelfs als beginnend piloot makkelijk kan boven blijven door langs de ridge te blijven soaren. Voor de wat gevorderde piloot is het er super thermieken en zijn er vele overlandmogelijkheden. Het vlakland draagt vaak ook erg goed waardoor leuke driehoekjes mogelijk zijn.

Beroemd in Meduno is de avond restitutie thermiek waardoor je vaak tot heel laat kunt vliegen, soms zelfs wel tot zonsondergang! Meduno is een wat minder bekende plek dan Bassano, hierdoor is het er doorgaans een stuk rustiger dan Bassano. Maar het vliegen is er prachtig!

We verblijven met zijn allen in een heel leuk 'agriturismo', waar je voor €30,- euro per nacht inclusief ontbijt een goede deal hebt. En naast het hotelletje is zelfs een eigen landingsstrip en een kampeerplek! En de inwendige mens kan natuurlijk ook zijn hart ophalen met het lekkere Italiaanse eten.

Inschrijven

Inschrijven voor onze Meduno cursussen gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze Meduno cursussen en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

6 daagse (beginners) bergcursus:
incl. begeleiding & materiaalhuur
€ 775
6 daagse begeleiding bergcursus :
excl. materiaalhuur
€ 400
Piloten die alleen begeleiding boeken kunnen een deel van hun uitrusting huren, zie daarvoor onze huurtarieven.
Piloten met brevet B2/B3 en piloten die hun uitrusting bij PaHo hebben gekocht, hebben recht op korting. Zie daarvoor ons tarievenoverzicht.

Bijkomende kosten

  • Verblijfskosten (zie reisnotities)
  • Startgeld per week: € 30
  • Busritjes: €8 per vlucht


Accommodatie

Het instructieteam verblijft in het gezellige en betaalbare Agriturismo Sasso d'Oro. Het hotelletje biedt gunstig geprijsde kamers voor 30 euro p.p. inclusief ontbijt (op basis van een tweepersoonskamer). We moeten wel proberen zoveel mogelijk met 2 personen op een kamer te liggen want het aantal kamers is beperkt. Mochten de kamers vol zijn dan kun je direct naast het hotelletje ook kamperen. Let op: je moet zelf je accommodatie regelen!


Hoe kom ik er?

Als je vroeg vertrekt kun je er met de auto in een dag komen. Als je geen zin hebt in een lange rit kun je ook met Transavia (Amsterdam) of Ryan Air (Eindhoven of Weeze) vliegen naar Venetië en dan met de trein naar Meduno komen (ca. 2.15 uur). Vandaar kun je met de taxi het laatste stukje naar het hotel reizen. Als je op tijd boekt kun je meestal spotgoedkope tickets krijgen!Download Reisnotities

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd, en telefoonnummers van campings en hotelletjes.