wie zijn we   |    contact & openingstijden    |   
links en partners   |
25 jaar
Vliegverwachtingen

Handboek Schermvliegen

De afdeling Schermvliegen van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor de Luchtvaart (de KNVvL), heeft een uitgebreid theorieboek geschreven over schermvliegen. Dit boek gaat in op de theorie en achtergronden van paragliding. Aan bod komen bijvoorbeeld: materiaalkennis, vliegpraktijk, meteorologie, aerodynamica en navigatie. Het boek wordt niet meer ge-update door de KNVvL en is dus niet meer geschikt als lesstof voor het landelijke theorie-examen.

Voor beginnende piloten fungeert het echter nog prima als voorbereiding voor je eerste bergcursus. We raden je van harte aan om alvast het eerste hoofdstuk 'Materiaalkennis' en het tweede hoofdstuk 'Praktijk' door te lezen alvorens je deelneemt aan je beginnerscursus. Je zult merken dat dit je enorm zal helpen bij alle nieuwe lesstof die je de eerste dag te horen krijgt en je leerproces zal versnellen.

We raden iedereen die studeert voor het theorie examen het boek Vrij Vliegen van harte aan.

Download KNVvL theorieboek

Je kunt het KNVvL theorieboek hier downloaden.


Overige boeken

In onze webshop vind je een uitgebreide collectie theorieboeken over paragliding. We proberen altijd alle theorieboeken op voorraad te hebben: online bestellen is dus de volgende dag al in huis hebben!