wie zijn we   |    contact & openingstijden    |   
links en partners   |
25 jaar
Vliegverwachtingen

Mirleft - Marokko

In het voorjaar gaan we traditiegetrouw naar Marokko om iets ten zuiden van Agadir te gaan soaren. Deze reis is niet voor niets altijd erg populair! Vanuit de Nederlandse kou kom je ineens terecht in het aangename klimaat van Zuid Marokko. Vreemde woestijnlandschappen, verlaten stranden, heerlijke Tajines en uren zweven met uitzicht op zee: alle ingrediënten dus voor een waar vliegavontuur!

De vliegomstandigheden zijn een combinatie van soaren en thermieken en zijn er in deze tijd van het jaar ideaal. Bij het soaren staat op de start doorgaans een wat hardere wind dan je wellicht gewend bent: het beheersen van de achterwaartse starttechniek is dan wel zo handig en zal zeker je vliegkansen vergroten. Mocht je de achterwaartse start nog niet beheersen dan gaan we dat tijdens deze cursus uitgebreid oefenen op een van de mooie stranden nabij onze vliegplekken.

We hebben de beschikking over een aantal vliegstekken in de omgeving:

  • Nid d'Aigle: een prachtige soar/thermiek ridge van ca. 150m hoog waar je uren kunt vliegen en weer toplanden bij de start.
  • Aglou Nord: een soort krijtachtige rotswand waar vissers in kleine grotwoningen wonen. Deze stek ligt echt pal aan zee en is een van de meest bijzondere vliegstekken waar je ooit zult vliegen.
  • Legzira: een thermiekberg van ca. 300m hoog met landing op het strand bij de beroemde 'boog'. Bij hardere wind kun je ook op de 'boog' soaren.

Tijdens de cursus huren we met zijn allen een bus met chauffeur die ons naar de verschillende vliegstekken zal vervoeren. Deelname aan deze vliegweek is alleen mogelijk wanneer je ook deelneemt met dit vervoer.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor halfgevorderde en gevorderde piloten. Je bent welkom om mee te gaan wanneer je recentelijk minimaal ca. 15 vluchten hebt gemaakt. Realiseer je wel dat het hebben van een goede starttechniek je vliegmogelijkheden zal vergroten! Mocht je twijfelen of deze reis geschikt is voor je, neem dan even contact op met ons .

Inschrijven

Inschrijven voor onze Marokko cursus gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze Marokko cursus en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

Soarsafari 6 dagen:
excl. materiaalhuur
€ 400
Vervolgdagen safari:
prijs per dag
€ 50
Piloten zonder eigen spullen kunnen (een deel van) hun uitrusting huren, zie daarvoor onze huurtarieven.
Piloten met brevet B2/B3 en piloten die hun uitrusting bij PaHo hebben gekocht, hebben recht op korting. Zie daarvoor ons tarievenoverzicht.

Bijkomende kosten

  • Verblijfskosten (zie reisnotities)
  • Startgeld: stek afhankelijk
  • Bushuur: ca. €10- - €15 p.p. per dag


Accommodatie

We verblijven met zijn allen in een leuk, comfortabel en goedkoop appartement/hotel in het dorpje Mirleft. Het hotel wordt door ons voor je geboekt. Een overnachting inclusief ontbijt en avondeten kost ongeveer €30 per persoon per nacht. Spotgoedkoop dus en het is er heerlijk eten!


Hoe kom ik er?

Indien je vanaf de eerste dag meedoet met de cursus is het belangrijk dat je op dezelfde heenvlucht zit als het instructieteam i.v.m. onze airport pick up. We vliegen naar Agadir, de exacte vlucht wordt per e-mail aan de deelnemers bekend gemaakt. De vlucht moet je zelf regelen: hoe eerder je boekt hoe goedkoper het is! Meestal kost het tussen de €220,- a €350,-. Vanaf het airport is het ca. twee uur rijden naar het hotel. Indien je later pas aansluit, dan is het het voordeligst om contact op te nemen met het hotel (zie reisnotities) en via hen een taxi te regelen.


Download Reisnotities

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd, en telefoonnummers van campings en hotelletjes.